Mycket att göra!

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men det har varit mycket med jobb och skola,och lite med alopecin.

Var på min zonterapi i går för andra gången. Jag har ännu inte börjat se eller kännan någon skillnad, men man måste vara tålmodig. Jag väntar också på att tidningen jag varit med  i kommer ut i handeln.... ska bli jättespännande!

Nu i veckan så har jag börjat tappa massor av hår längst bak i nacken, men jag hittar ingen fläck! Jag ska be min syster att kolla igenom mitt hår nu i helgen,för annars kanjag inte riktigt slappna av :)


Hejhej

Har inte haft tid att skriva sådet har varit stressigt på jobbet. Det har varigt lite tufft de senaste dagarna; jag fick beskedet om att jag missat en tenta med endast ett fåtal poängoch sedanhar jag fått för mig att jag börjar tappa hår vid hårfästet vid pannan... inte så jättekul! Men än så länge syns det knappt.

Ikväll tänkte jag pigga upp mig med att käka tacos med min kompis. Sedan ska vi spela singstar! Riktigt kul! Våra killar ville inte vara med så dom ska spela poker, eller nåt annat "manligt".


Ha en mysig lördag i stormen! 


En undran

Skulle vara jättekul och höra viad ni tycker i denna fråga:

Har du blivit mer/mindre fåfäng och utseendefixerad sedan du fick alopeci?





Personligen kan jag säga att jag har blivit mer mån om att hålla vikten. Det blir ju så att när man inte kan kontrollera delar av sitt utseende så kontrollerar man det man kan, och i detta fall är det vikten.

Detta är väl inget positivt eller negativt i sig utan en ganska rimlig känsla anser jag.




Style

Jag blev för nån vecka sedan kontaktad av en reporter från en skönhets och hårtidning som heter Style. Jag hade aldrig hört om den innan,men den var tydligen helt ny. Nu i efterhand har jag sett den på flera ställen, bla Hemköp idag.

Reportern intervjuvade mig över telefon angående min sjukdom och sedan så ville hon ha en bild av min fläck, om det gick för sig. Det klart sade ja! Jag tycker att det är bra när alopeci uppmärksammas i media. Så om ni köper tidningen i slutet av januari så kan ni läsa om mig :) Dock så är jag anonym i texten,bortsett från mitt förnamn.

Nu är jag tillbaka!

Kom precis hem från två dagars utbildning med jobbet. Skönt att äntligen vara tillbaka igen :)

Min mormor hade hört från en väninna att nåns son hade fått hjälp med sin alopeci genom zonterapi. Därför beslutade jag att prova på det. Vanligtvis är jag rätt skeptisk till alternativa behandlingmetoder, men man dörju inte av att prova!

Vad jag har förstått så går zonterapi ut på att man, genom att känna på fötterna, kan känna av obalans i organens sammarbete med varandra. Efter 1 timmes masserande sade terapeuten att nästan inget stod rätt till i min kropp och att jag hade ett underskott på röda blodkroppar. Nu har jag tänkt över om detta är något jag vill prova på att fortsätta med..... och det vill jag. Jag chansar!

Så nu kommer jag att gå dit 1 gångi veckan till att börja med och sedan blir det mer sällan.

Ha mysig lördagkväll!  

Dålig uppdatering = Datorn är på lagning

Min hemdator är för tillfället på lagning, det är därför jag har uppdaterat lite sämre. Men nu skriver jag från jag från jobbet fast att jag egentligen inte har tid :) Jag var på zonterapi igår för att min mormor hade hört att det kanske kunde hjälpa folk med alopeci. Genom att trycka på olika punkter på mina fotsulor kunde terapeuten komma i kontakt med organen.....

Jag berättar mer om detta sen! Måste jobba. Hej!

Hallå hallå!

Jag surfade runt lite idag och hittade en hemsida med massor av peruker. Jag tror att sidan är engelsk, men jag mailade dem och frågade om det skickade till sverige, och det gjorde dom. Tänkte visa en bild på min favoritperuk (om det nu blir läge för mig en dag?!). Jag skulle nog inte våga beställa på nätet, men man kan ju se om till exempel Carl M Lund har den. Vad jag har läst så är de förmodligen de främsta i vårt land när det kommer till hårhjälp av olika slag.




image41
                                                                             Bild: www.monowig.com
Så här ser den i alla fall ut. Den finns i flera färger och jag tycker att den ser ut som en drömfrisyr. Fast jag skulle nog ha den i en mer blond nyans.

Snälla, svara på detta!

Påde kommentarer jag fått, senast från maja, så verkar det som om ni läsare upptäckte er alopeci rätt så tidigt. Jag upptäckte ju min först några månader innan min 22 årsdag. Det skulle vara jätteintressant att veta detta så det känns som om att majoriteten upptäckte sjukdomen då ni var barn!

Min "kompis"

Jag träffade en kompis i går när jag skulle skriva min tenta. Hon vet om detta med mitt hår sedan innan. Men då jag förklarar att jag tycker att allt känns lite tungt nu för tillfället pga håret så säger hon alltid samma sak; "Amen, det kunde faktiskt varit värre, du kunde faktiskt legat för döden!" När hon säger så blir jag verkligen sårad för hur ska det göra att jag mår bättre. Jag tycker aldrig synd om mig själv, utan jag är mer förbannad på situationen. Det blir ju inte direkt bättre när man får så klen tröst från en kompis. En kram hade värmt! Men jag har tur som har andra som är mer förstående. Genom hennes uttalande har jag istället fått en bättre bild av hur hon verkligen är; ingen superkompis!

Min nya fläck..

Den är ungefär i storlek med en 50 - öring. Ledsen, men jag hinner inte skriva mer, ska skriva en tenta kl 14. Hej Hopp!!!image40

Olika synpunkter

Tack för era kommentarer rörande min fläck. Både fläckar och att vara helt skallig har sina för och nackdelar. Är man fläckig som jag så går man hela tiden och oroar sig över att eventuellt tappa mer, detta slipper man när allt är borta. Då kan man bara fokusera på att vilja ha håret tillbaka.


Jag upptäckten en tråkig sak i förrgår; jag hittade en fläck till. Den är inte mer än 1*1 cm men den finns på ett oturligt ställe. I slutet av benan, där jag har en lite virvel finns den. Alltså på det stället där män blir skalliga. Riktigt tråkigt! Det är ett ställe där en fläck är svår att täcka, enda sättet är att sätta upp håret, men det går ju inte för då syns min fläck på sidan....

Duktiga myran...

Jag får inte riktigt ro att plugga hemma, så nu när sambo är på innebandyträning har jag tagit med mig Mimmi och skolböckerna till kontoret. Riktigt imponerad av mig själv att jag spenderar en måndagkväll på jobbet....hihi.

Visste ni förresten att jag har haft 1118 unika besökare på min blogg sedan jag startade i oktober. Jättekul! Hade ingen läst det jag skrev skulle jag lägga av på studts. Nu är det nytt år och nya tag, jag hoppas att ni kommer att fortsätta att läsa min blogg.

Skriv gärna en kommentar, då blir jag alltid jätteglad!

...men så här tråkig är verkligheten

image39

Min fläckfria nyårsfrissa!?

image38

Trots att min fläck blir större för varje dag som går så har jag blivit välsignad med att få den på "rätt" ställe. Detta fotografiet är från nyår och visar mig från den sida där fläcken finns... Och vad jag kan se så syns den inte! *pust*

Tacka vet jag sol och värme!

image37

Nu sitter jag i köket och pluggar. Ute blåser det kuling. Då kan man inte låta bli att sakna vår semester i september, då vi åkte en vecka till grekland.... Balsam för själen :)

Nyår

image36

Det har verkligen varit full rulle nu i dagarna, det är därför jag inte har hunnit uppdatera bloggen som jag velat. Hoppas att ni alla hade en kul nyår, jag hade iaf mitt livs roligaste nyårskväll. Vi festade från kl 18.00-06.00..... jag var helt slut dagen efter!

Ser ni maskan på strumpbyxorna? Det händer alltid mig, hahah!

RSS 2.0