Svar till: Annika

Hej!

Tack för ditt inlägg och ditt mail, för det är väl du som mailade mig?! Just nu känns det som om att fläcken har avstannat lite. Visst fäller jag fortfarande hår men inte lika mycket som innan. Kanske jag bara inbillar mig men det är i alla fall så det känns.

Har köpt ett fint hårband idag (man måste ju muntra upp sig lite:) som är bra att ha om man är osäkerpåomfläcken syns. Det är från H&M och är som en sjal och diadem i ett. Kostade bara 29:- och fanns på barnavdelningen. Det var svart passade till och medmig som har ett riktigt stort huvud... haha. 

Ska till gynekologen i morgon och sedan till hudläkaren på tisdag. Så vi får se vad de båda har att säga...

Idag kommer mitt favvoprogram: Bonde söker fru. För ni kollar väl på det?

Nu är jag inne i en bra period!:)

För nu tänker jag knapptpå fläck. Bryrmigfaktiskt inte så mycket om den just nu. Det är kanske därför jag är lite dålig på att uppdatera just nu. Men det är mycket med jobbet och skolan. Man borde kanske varva ner?!

Men jag jobar förmin pappa så det är rätt lugnt.... Chefens dotter.. haha

Glöm kolla på Desperate Hosewives (rättstavat?) ikväll!!



Hej svejs

Äntligen är tentan gjord

Sitter nu och slappar framför tv:n efter en jobbig tentaskrivning. Det gick sådär, men skönt att den är gjord iaf. Kollar just nu på det nya progamet EKG på 5:an som handlar om sjukdomar... Spännande! 

Blä!

Vill bara säga att plugga är sjukt tråkigt!! Alla äldre snackar om att univeritetstiden är den roligaste tiden i livet. Jag håller inte med.... haha. Men, men, bara och bita ihop!

Nu ska jag plugga vidare!

Hej så länge...

Skönt med söndag!

Har nu pluggat ett tag och skall snart ge mig ut på en powerwalk med min kompis. Nu är det snart dags för mig att gå till hudkäkare. Drygt 8 dagar kvar. Nu har jag väntat länge... sedan i september. Skali intressant och se vad hon har att säga.

En lugn lördagskväll...

Nu var det ett bra tag sedan jag deppade över håret. Allt har känts bra denna veckan. Synd bara att man måste plugga på en lördagkväll:( Min söta sambo skafly fältet så jag får lite lugn och ro!

Jag skall förresten till gynekologen den 1:a och få utskrivet ett nytt recept på p-piller. Jag har för mig att jag någonstans har läst att det kan finnas koppling mellan alopeci och p-piller. Någon som vet? Hade isåfall varit bra att ta upp detta med gynekologen.

Nä, nu måste jag släppa datorn och börja plugga.

CIAO!

Kändis med alopeci. Nr 7: Christopher Reeve

image23image24

Den nu mera bortgångne skådeselaren Christopher Reeve utvecklade alopeci under sina sista år i livet.

Bildkälla: http://images.eonline.com/eol_images/Profiles/20060929/244.reeve.christopher.092706.jpg

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/54/039_16626~Christopher-Reeve-as-Superman-Posters.jpg

Min bästis!

image22


Ville bara visa en bild på vår hund Mimmi. Hon är verkligen något av det bästa jag vet i livet och hon får en alltid på bra humör! Tack för att du finns Mimmi!

Mina piller har kommit....!!

Som jag nämde innan så beställde jag ArticRoot och Hårkontroll från en sida som hette Vitaminvaruhuset.se. Jag hämtade ut paketet idag och har nu tagit min första dos.

ArticRoot är en rosenrot och skall förbättra ork och koncentrationen skall öka. Hårkontroll skall hjälpa förbättra hår,hud och naglar. Jag har svårt att tro att detta skulle få mitt hår tillbaka, men prova kan man ju alltid.

Jag återkommer med eventuella resultat av pillerna...


www.vitaminvaruhuset.se


Kändis med alopeci. Nr 6: Seal

image20


Seal har haft flera stora hits genom tidern. Men mest känd är han nog för sitt förhållande med supermodellen Heidi Klum. 


Bildkälla: http://img67.imageshack.us/img67/4744/sealheidi77klumpregnantrd3.jpg

Rosenrot

I samband med min alolpeci har jag börjat känna mig tröttare och har svårare att koncentrera mig. Antingen är det för att hösten har kommit eller så är det bara inbillning. Hur som haver så har jag i alla fall lagt in en beställning på naturläkemedlet rosenrot.

En hemsida kriver såhär:
Original Arctic Root Extra Stark Rosenrot minskar stresskänslan. Det ger mer energi, man blir lugnare och får större tålamod. Utsedd till Årets Hälsokostprodukt i Sverige tre år i rad. Skärpan och koncentrationen ökar och man känner större glädje. Baseras på det mest högkoncentrerade och väldokumenterade rosenrotsextraktet i Sverige - SHR-5 (Original Arctic Extrakt). Effekten är dokumenterad i många kliniska studier.

Jag ska hämta ut paketet idag eller i morgon, får se om det har någon effekt... spännande!!

Hejallihopa

Sorry att jag inte bloggade något igår med gårdagen gick i ett!

Kändis med alopeci. Nr 5: Håkan Södergren

image19


Första svensken på listan! Den före detta hockeyspelaren och numera expertkommentatorn Håkan Södergren lider också han av alopeci. Detta är tyvärr det enda jag vet.   

Bilden är hämtad från: http://www.mingel.se/

Erfarenhet av Hårteknik AB?


I och med att jag skall till hundläkaren nu om drygt två veckor så ville jag höra mig för lite vad som gäller för peruker och dyl. Detta för att jag då skall kunna ta upp detta med läkaren och eventuellt få det subventionerat från landstinget.

Efter en del sökande på internet så hittade jag ett företag som heter Hårteknik Sweden AB. De använder sig av ett system som heter microlock. Om jag har förstått det rätt så i mitt fall hade de då tillverkat en hårdel som var lite större än min fläck, sedan hade den limmats fast i håret runt omkring. Så då slipper man ha en hel peruk för att täcka endast en fläck. Men de arbetar även med hela hårersättningar. Kruxet är att man måste åka dit drygt 7 gånger per år för att justera hårdelen. Den klipps då av från håret och limmas ända in i hårbotten igen för att sitta så tätt och bra som möjligt.

image18

Finns det någon här på bloggen som har någon erfarenhet av detta? Skulle vara jättebra att få veta i så fall.

Tyvärr finns de bara i Stockholm, Göteborg, Jönköping och Falköping.

Länk: http://www.harteknik.se/

Kändis med alopeci. Nr 4: Prinsessan Caroline av Monaco

image17




Ursäkta kvaliten på bilden! Kungligheter får också alopeci. Prinsessan Caroline av Monaco var 1996 flintskallig på grund av sin sjukdom. Om hon tappade allt vet jag inte, men det har tagits bilder av henne utan hår.

Till er som skrivit inlägg!

Tack för alla historier. Det är verkligen nyttigt att dela med sig tror jag. Och ja, jag ska till en hudläkare på sjukhuset det 6:e november. Så vi får se vad de säger då.

När jag gick till min husläkare så efter några sekunder så konstaterade han att jag hade alopeci. Visst tror jag att han har rätt men jag blir lite förvånade varför de inte kollade något annat, tex blodprov eller liknande. Jag är övertygade om att det är alopeci jag har, MEN det skulle ju kunna vara något annat. För det finns ju många sjukdomar som visar sig genom att pacienten tappar håret. Blir ibland lite skeptisk till sjukvården....

Men, men få se vad hudläkaren säger!

Ha en bra måndag!

Kändis med alopeci. Nr 3: David Duchovny

image15

David Duchovny är nog mest känd för oss svenskar genom tvserien Arkiv X som gick åren 1993 till 2002. I en intervjuv en gång pekade David på sin haka och visade en fläck där hans skägg inte växte. Han sa att fläcken envisades med att vara kvar och att detta hade med stress att göra. Det visste ni inte va?!

Bilden kommer från: http://antigravidade.wordpress.com/



Idag blir uppdateringen lite dålig...

..för min sambo måste ha datorn hela dagen på grunda av att han gör ett skolprov över nätet. Mer uppdatering kommer senare i kväll! 

Hur tacklade ni er sjukdom?

Om min fläck en dag kommer att synas hur jag än gör, skall jag då raka av allt hår? Om jag väljer att använda peruk så måste det ju vara mer bekvämt amman inte har en massa hår under.

Vad har ni för erfarenheter av detta?

Nu ska jag ut med hunden

Ciao

Kändis med alopeci. Nr2: Pierlugi Collina

image13


Italiens superdomare Pierluigi Collina är en av de mäktigaste fotbolldomarna någonsin. Även om jag inte kan   mycket om fotboll så känns hans ansikte mycket bekant. Genom all den publicitet Pierlugi har fått som domare så har han gett alopeci ett ansikte inom idrotten.

Bilden är hämtad från: http://www.rediff.com/

Ibland blir jag så arg på alopecin:(

Jag har hela mitt liv haft sidobena. Men för ett par veckor sedan klippte jag lugg och då lade frisören håret i en mittbena. Tur var nog det, för jag hade inte kunnad ha sidobena idag med tankte på min fläck. Den hade synts! Så med mittbenan blir det mer hår som hänger över och täcker fläcken. Men igår tyckte jag att den börjar synas igen.

Jag blir såååå arg. Har jag håret uppsatt så syns det jättelätt. Har jag det nersläppt så syns det inte om jag står blixtstilla, men kommer det en vindpust är det kört....

Nä nu ska jag gå och köpa frallor! 


Inbillar jag mig?

Har en känsla av att jag på senare tid blivit mer disträ och har svårt att koncentrera mig på arbetet. Läste någon stans att det kanske kunde kopplas ihop med alopeci. Är detta bara något jag har fått för mig?

Vad tror ni?


Kändis med alopeci. Nr 1: Neve Campbell

image8


Neve Campbell föddes 1973 i Canada och har varit med i flertalet kända filmer. Bland annat Scream 1, 2 och 3, Studio 54, Wild Things och Ensamma hemma. Neve nämnde en gång i en intervjuv att hon haft alopeci areata och var olog för hur hon skulle behöva använda peruk eller liknande. Men hon sa att hon bara täckte över fläckarna och fortsatte jobba.


Om hon har några symptom av alopeci idag vet jag inte...

Ha en bra och mysig fredag!

Bilden kommer från: spielfilm

Kändisar med alopeci!

Ni trodde väl att denna sjukdom bara drabbade oss valiga dödliga, men icke sa nicke! Jag kommer i en vecka presentera 1 känd person varje dag som har haft alopeci....

Återkommer senare idag!

Ciao

Gör en god insats...

Skönt med en promenad i solskenet!

Tycker att ni som läser borde gå med i alopeciförbundet ( om ni nu inte redan är det). Det kostar 250:- per år. Då får man inloggningsuppgifter till deras hemsida, där det finns information för den som söker. Man stöttar även deras verksamhet som går ut på:

* att stödja deras medlemmar
*att verka för saklig information
*att verka för bättre hjälpmedel
*att få till stånd forskning i sverige
*att ha sammakomster och personliga kontakter
*att komma i kontakt med fler drabbade
*att bli erkänd som handikapporganisation och få statliga medel till verksamheten.

När man blir medlem så får man ett jättebra inforamtionshäfte om alopeci och alla dess former. De har även en tidning som kommer ut varje kvartal.

www.alopeci.se  

Nä, nu måste jag plugga inför min snart stundade tenta.... blä!


Kanondag!

Tråkigt att man måste jobba idag. Solen skiner som aldrig förr! Men efter jobbet ska jag skynda mig hem så att jag och min kompis kan ge oss ut på vår powerwalk. Vi går minst 3 gånger i veckan och vi är rätt så stolta över att vi fortfarande håller motivationen uppe.... haha.

Bästa sättet att träna. Gick innan på gym, men jag tyckte inte att man blev slankare, bara hårdare i kroppen. Plus att man blev drygt 2500:- fattigare. Gå ut och gå är gratis!

image4
Min lilla mys ska nog också följa med!

Dag 2 som bloggare

Med tanke på Annikas kommentar så känns det som iaf 1 person där ute vill att en blogg som denna existerar.

När jag fick reda på min alopeci så trodde jag att jag hade cancer. Jag blev helt förtvivlad och ville att min sambo skulle skjutsa mig till akuten. Anledningen till att min reaktion blev som den blev är att kunskapen om denna sjukdom är så begränsad. Det forskars lite om den samt att den allmänna kunskapen, om alopeci,ute i samhället är mycket begränsad.

När jag berättade om detta för en av mina kompisar var hennes reaktion; Oj, det har jag sett om i nån läskig dokumentär på tv3.

Det säger ju allt...

Jag tycker att det är viktigt att visa olika nyanser av sjukdomen. Om man söker på alopeci på nätet så majoriteten av de bilder man får upp visar skalliga människor. Visserligen är de människorna en stor del av sjukdomen, men det finns så många fler "varianter".

Ha det bra!

Min hemlighet

image2


...jag

image1

Min alopeci

Jag tror att det var drygt två månader sedan som min sjukdom upptäcktes. Ännu vet jag inte hur utbredd den kommer att bli. Min fläck sitter snett bakom örat. Den har sedan upptäckten vuxit och är nu oval i formen. Den är nog drygt 10cm * 5cm. Ännu så syns den knappt.... Men jag måste ha full koll på hur mitt hår ligger.


Första inlägget.....

Hmmm. Detta känns lite ovant att göra. Men anledningen till att jag startar denna blogg är att jag ansåg att det inte fanns någon liknande där ute....

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0