En undran

Skulle vara jättekul och höra viad ni tycker i denna fråga:

Har du blivit mer/mindre fåfäng och utseendefixerad sedan du fick alopeci?





Personligen kan jag säga att jag har blivit mer mån om att hålla vikten. Det blir ju så att när man inte kan kontrollera delar av sitt utseende så kontrollerar man det man kan, och i detta fall är det vikten.

Detta är väl inget positivt eller negativt i sig utan en ganska rimlig känsla anser jag.




Kommentarer
Postat av: stina

Hm... Jag har nog blivit både mer å mindre fixerad vid hur jag ser ut. På ett sätt tappar man ju kontrollen och tvingas inse att utseendet inte är allt, att skönheten inte sitter i håret och att människor älskar en ändå. Samtidigt är det kul att prova peruker, se hur man ser ut i alla möjliga färger å frisyrer och så fort man tar på sig den är man färdigstylad och alltid fin i håret. Jag har aldrig fått så mycket komplimanger för mitt hår som jag har fått efter det att jag fick peruk.... Man ser ju ut som om man kommit direkt från frissan hela tiden....
Samtidigt så läggwr jag ner mer pengar å tid på att köpa riktigt bra smink och främhäver tex ögonen mer och är mån om att inte lägga på mig vikt då jag tror att jag skulle känna mig ännu mer missnöjd med mig själv om jag dessutom ogillade min kropp.
H
BAra några funderingar..
Hälsningar Stina

2008-01-24 @ 09:15:50
Postat av: johanna

Hejsan! Bra blogg du har, är inne ofta och läser. Jag tappade allt hår ett par år sedan, sedan dess har jag blivit nagelfreak. Det är jag fortfarande trots att jag har fått tillbaka håret. Kläder har också blivit viktigt för mig. Så kanske är jag mer utseende fixerad nu än jag var innan allt detta hände.
Kram Johanna

2008-01-25 @ 21:46:34
Postat av: Anonym

Hejsan!

Min reaktion när jag fick diagnosen blev att jag tänkte så här: om jag inte har nå´t hår kvar ska jag i alla fall se schysst ut i kroppen. Jag blev väl inte mer fåfäng direkt, men andra kroppsdelar fick ett större värde för mej.
Nu blev det inte så att jag tappade allt, jag har bara ett par små fläckar nu. Men man vet ju aldrig hur man ser ut om några månader och då hjälper det tror jag om man är tillfreds med resten.

Kram
Annika

2008-01-27 @ 20:34:32
Postat av: Madeleine

Hej! jag kan inte riktigt förstå, allt låter så enkelt för er som kommenterat. jag gillar din blogg!! fick länken av min mamma idag, o diganosen på alopceia igår...jag undrar bara ? tog de långtid för er att acceptera de ? jag har fläckvis håravfall men de bara ramlar o ramlar.. o de känns så snabbt...finns de ngt som uppmuntrar en ? tycker ni är gryma som accepterar de (de verkar så enkelt för er) :(



Kraam Madde

2008-12-06 @ 21:04:01
URL: http://madeleinegreen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0