Jag har börjat vända mig till alternativ medecin....

och talade med en läkare i går. Berättar mer sen! Måste nu stänga ner kontoret och gå hem...

Nu ska jag vara ärlig!

Hej!

Nu ska jag skriva för att stilla mitt dåliga samvete. Min tanke med bloggen var att dela med mig av mina upplevelser med alopeci. Själv ratar jag ganska omgående bloggar som inte uppdateras dagligen. Mitt måla var att skriva dagligen med då det inte är sådär "jättehändelserikt" att ha alopeci så har jag gått och grunnat på detta. Ska jag vara ärlig så har jag haft dåligt samvete dagligen för att jag inte skrivit. Jag har funderat att lägga ner bloggen så jag inte känner att jag har så där mycket att "komma med". Jag var även rädd att ni skulle tycka att bloggen var tråkig och händelselös.

Summa summarum: Nu har jag bestämt att jag inte ska lägga press på mig själv med att skriva dagligen utan jag kommer att låta er veta när något händer.

Hoppas ni inte har varit arga på mig....:)

Nya blodprov

Imorgon ska jag tillbaka och ta nya prover i och med att jag hade gränsvärde. Blä! Hatar att bli stucken i armen!

Svar på mina blodprov...

Nu har jag fått svar på proverna...

Läkarstudenten som ringde berättade att allt såg bra ut, men att något var fel på min sköldkörtel. Jag ligger tydligen på gränsen till underaktiv sköldkörtel. Det innebär att han känner sig trött, seg, går upp i vikt m.m. dvs antikropparna jobbar mot sköldkörteln. Har man överaktiv sköldkörtel så är det struma, men detta är alltså det motsatta. Som jag sagt innan så har min mamma haft griftstruma och min lillasyster haft underaktiv sköldkörtel.

Men, läkaren berättade att de ville ta om proverna för att vara på den säkra sidan. På måndag har jag telefontid med min husläkare så jag tar det därifrån.

Jag frågade om mitt håravfall kunde har något med sköldkörteln att göra men hon sa nej, men jag kommer fråga min hus läkare om detta.

Ha en mysig fredag och glöm inte idol!!

Ps. Som om dagen inte varit tillräckligt tråkigt så har jag nyligen varit och lagat en tand. Så här sitter man nu, bedövad i halva ansiktet och 2000:- fattigare :( That's life! Ds.

Blodproven

Sitter här på jobbet med mobilen klistrad vid min sida och bara väntar på att sjukhuset skall ringa tillbaka med mina testresultat. Jag bad dem kolla andra sjukdomar då min mamma haft giftstruma och hon och min lillasyster idag tar Levaxin mot sköldkörtelproblem. Jag är inte helt insatt i vad det innebär med min syster började i alla fall inte växa som hon skulle och därför måste hon ta Levaxin livet ut.

Nu har jag varit hos hudläkaren... eller nästan iaf!

Ja, besöket l blev inte riktigt som jag trodde. Jag hade ju väntat i tre månader för att komma till hudläkaren på lasarettet. 8.15 skulle jag vara där så någon frukost hanns inte med. När jag kommer dit så säger de att hudläkaren sitter i bilkö och kommer bli försenad. Halv nio blir jag undersökt av en tjej som läser!! till hudläkare. Hon tittar på min fläck och säger: " Ja, detta ser ju inte så roligt ut". Nä det är det inte, säger jag. Vilken dum kommentar tänker jag. Hon säger att jag ska vänta så kommer hon tillbaka snart.

Jag sitter inne på det deppiga sjukhuset på den hemska britsen med prassel pappret och väntar i 20 minuter. När hon kommer tillbaka så säger hon att hon har pratat med en läkare och att jag har alopeci sen får jag en futtig broschyr.... Men, jag fick alltså aldrig träffa en "riktig" läkare. Sedan skickade de ner mig några våningar till provtagningen. Där fick jag sitta med en massa allvarigt sjuka och det kändes riktigt jobbigt. Sedan tog jag lite blodprov och gick till jobbet.

Den långa fömiddagen och att jag inte hade hunnit äta frukost gjorde att det kändes jobbigt. Om jag ska vara ärlig så grät jag när jag gick därifrån. Hela sjukhusmiljön får mig att må dåligt...

Hur som haver så får jag iaf svar på mina blodprov imorgon.

Jätte mycket på jobbet = dåligt bloggande

Ledsen för att jag har varit så dålig på att uppdatera! Men jag har haft jättemycket att göra jobbet och övertid varjedag...blä! Jag får dåligt samvete för att inte har gett er några nya inlägg, men nu får det bli ändring på det!! Ville bara säga detta... :)

Sorry...

...att jag varit så dålig med att uppdatera. Men det har inte skett så mycket på den senare tiden. Skriver mer imorgon för jag skall då äntligen till hudläkaren och få min sjukdom diagnostiserad.

Nu har jag varit hos min gyn...

..... och de tror inte tat det finns nåt samband mellan p-piller och min alopeci. Dock sade hon att man kunde tappa hår av p-piller, men då var det håravfall över hela huvudet, alltså tunnhårig. Detta sade hon också kunde hända när man ammade...

Men jag valde i alla fall ett mer skonsamt p-piller denna gång. Det heter Cerazette och innehåller inget östrogen, men det är lika säkert som vanliga p-piller. Detta tycker jag låter bättre då jag är lite anti hormoner och annat skit man stoppar i sig.

RSS 2.0